sâmbătă, 3 aprilie 2010

Asigurarii:

-de viata,din experienta proprie.
Prin 1993 o casa de asigurare din strainatate a deschis sucursale in tara noastra si am hotarat sa ma asigur si eu cu familia mea.
Dupa mai multe discutii si studiere a ofertei,am semnat contractele pentru mine si cei doi copiii ,sotia nu a aderat la oferta.
Contractele au fost intocmite pentru o perioada de 10 ani, cu posibilitate de prelungire pina la 30 de ani,avind valoarea de 30000 de marci,cu o rata lunara de aproximativ 25 de marci,in echivalent lei la cursul zilei. Aveam si obtiunea ca la sfirsitul perioadei sa-mi retrag suma cotizata plus dobinda aferenta sau sa o transform intr-o pensie suplimentara.Dupa cum stiti in aceasta perioada inflatia avea valori foarte mari,fapt ce a condus la indexarea ratelor cu inflatia prin semnarea unor contracte aditionale anuale, acestea conducind si la modificare valorii initiale a contractului de asigurare de la 30000 la 75000 de marci.
In timpul derulari contractului sa zvonit ca casa de asigurari va da faliment,na dat faliment dar a fost vinduta la o firma austriaca care ne-a asigurat ca conditiile din contract nu se scimba.Intre timp am aflat ca fosta conducere ,a cumparat sedii prea mari,multe masinii,unele primite drept comisioane de la firmele care luau imprumuturi pe termen scurt cu dobinzi de 5-6%.In acest fel ei lucrau pentru ei nu pentru noi,deci in final in loc de o dobinda de minim 18%, cit era la o banca la un cont deschis,ne-au dat intre 3-5% la banii cotizati.
Consider ca este foarte important sa stim, daca asigurarea pe care vrem sa o contractam a fost avizata de Protectia consumatorului, daca nu este indicat sa contactam acest organism care ne protejeaza.Deasemenea asigurarea sa fie garantata de stat,altfel mai bine deschideti un cont la banca care este garantat de stat pina la valoarea de 50000

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate